AgroVision Belgium

Hoogwaardige ICT-oplossingen voor agrarische ondernemers

AgroVision levert programma’s voor management en boekhouding voor de agrarische ondernemer. Voor de agribusiness biedt AgroVision hoogwaardige ICT-oplossingen. De agrarische software van AgroVision is niet alleen praktisch, maar ook altijd up-to-date. AgroVision speelt in op ontwikkelingen in de agrarische sector, de gewijzigde regelgeving en de wensen en suggesties van de gebruiker.

  • Varkens
  • Rundvee
  • Boekhouding
  • Andere sectoren

Varkens

Varkensmanagement

Vleesvarkens

Vleesvarkens nauwgezet opvolgen

De vleesvarkensmodule kan als verlengstuk van de zeugenhouderij gebruikt worden maar kan ook perfect als een alleenstaande module werken. De administratietijd kan beperkt worden doordat er optioneel mogelijkheden zijn om voederfacturen en slachthuisfacturen elektronisch in te lezen. Met enkele muisklikken kan er zo heel wat tijd bespaard worden. Zowel continu stallen als het all-in all-out systeem passen perfect in de administratie. Bij het opmaken van inventarissen (enkel bij continu systeem) helpt Ceres de inventaris opmaken. Aantallen en gewichten worden door Ceres berekend, maar kunnen door de gebruiker aangepast worden. Per periode of per ronde kunnen kengetallen als groei, voederconversie, sterfte, voederkost per kg groei, voederwinst, … berekend worden.

Werklijsten

Alle werk op een blaadje… Wat te doen?

Veel zeugenhouders wensen wekelijks een attentielijst met uit voeren werkzaamheden betreffende insemineren, werpen, spenen, drachtcontroles, entingen,… Ceres heeft hierop het perfecte antwoord. Men kan gebruik maken van de standaardwerklijst waar de lay-out min of meer vast bepaald is maar indien de gebruiker een werklijst wenst met een kolomindeling naar zijn keuze, dan kan dat perfect.

Rapporten Varkenshouderij

Klaar en duidelijke rapporten

Naast een snelle invoer wenst de zeugenhouder een even snelle, complete en eenvoudige rapportage. Een rapport opvragen start met een beknopt selectiescherm, waarna de resultaten eerst op het scherm verschijnen en indien nodig kunnen afgeprint worden.

Individuele controle via klasseringstabel en zeugenkaarten

De klasseringstabel en zeugenkaart zijn dan misschien de oudste instrumenten in de “Zeugenboekhouding”, toch blijven ze een vaste waarde behouden.

Analyses Varkenshouderij

Diepgaande analyses

NIndien gewenst kan er ook nadrukkelijker in het cijfermateriaal gezocht worden om te achterhalen of er toch geen fouten geslopen zijn in het management. Hiervoor zijn de analyselijsten van groot belang.
‘Analyselijst vruchtbaarheid zeugen’ en ‘Analyse bedrijfskengetallen’ zijn rapporten met verschillende mogelijkheden die hun waarde al bewezen hebben bij adviseurs.

Bedrijfsvergelijking

Ceres biedt voor elke zeugenhouder ieder kwartaal een bedrijfsvergelijking over een periode van 12 maand. Elk kwartaal kunnen gegevens via internet doorgestuurd worden. Onmiddellijk en zodra er voldoende deelnemers zijn worden er op volledig anonieme basis resultaten terugbezorgd aan de deelnemers van de centralisatie. Een handige ondersteuning voor het evalueren van de eigen bedrijfsgegevens.

Werken op meerdere locaties

Sommige bedrijven willen binnen de bedrijfsgebouwen op meerdere plaatsen met Ceres kunnen werken. Hiervoor wordt een netwerkversie van Ceres gebruikt die op elke PC binnen het netwerk kan geïnstalleerd worden. Waar de registratie gebeurt maakt niet uit, alle gegevens worden netjes in de databank opgeslagen.

Mobile

Voor bedrijven die alle registraties in de stal willen invoeren tijdens de activiteiten (insemineren, werpen, verleggen, spenen, uitval biggen, zeugen, vleesvarkens, verplaatsen,…) kunnen gebruik maken van een Pocket versie van Ceres.
De registratie gebeurt dan op een mobiel apparaat, de gegevens worden dan met Ceres uitgewisseld. Dit gebeurt regelmatig (bijvoorbeeld om de paar dagen) ofwel continu via WIFI. Dit laatste systeem werkt sneller en is uitermate geschikt voor grotere bedrijven.

Multisite Reporting

Heeft u meerdere varkensbedrijven? Houdt u varkens op meerdere locaties? Met PigVision MultiSite Reporting ziet u in één scherm hoe u ervoor staat. Zo communiceert u helder met uw medewerkers en adviseurs om uw doelstellingen te bereiken. Technische informatie van al uw locaties op een rij. Op het dashboard met streefwaardes en alerts ziet u vroegtijdig waar de sterke en zwakke punten zitten. U kunt online uw bedrijven en locaties met elkaar vergelijken en de resultaten van uw totale bedrijf of een detail (dekmanagement, kraamstalmanagement etc) eenvoudig in beeld brengen. U maakt niet alleen eenvoudig rapportages over uw bedrijven, maar ook over geselecteerde groepen zeugen en cyclusresultaten.Klanten inlog

Klik hier voor de klanten inlog

Contact via telefoon

Voor informatie en vragen kan u ons steeds bellen tijdens de kantooruren op het nummer ++ 32 55 230 720
Maandag van 09.00 – 12.00  uur en van 13.00 – 17.00 uur
Dinsdag van 08.30 – 12.00  uur en van 14.00 – 17.00 uur
Woensdag van 08.30 – 12.00  uur en van 14.00 – 17.00 uur
Donderdag van 08.30 – 12.00  uur en van 13.00 – 17.00 uur
Vrijdag van 10.00 – 12.00  uur en van 13.00 – 16.00 uur