AgroExact en AgroVision bundelen krachten voor landelijk weerstation netwerk in België

AgroExact, specialist in weerdata, en AgroVision, toonaangevende softwareontwikkelaar voor de agrarische sector, kondigen vandaag een  samenwerking aan om een uitgebreid netwerk van weerstations in België op te zetten. Het doel is om alle telers in België toegang te geven tot lokale weerdata van AgroExact, die door deze samenwerking direct geïntegreerd wordt in CropVision van AgroVision.

Het weer wordt steeds lokaler en dus ook steeds belangrijker bij het maken van teeltbeslissingen om tot een geslaagde oogst te komen. AgroVision biedt met CropVision eenvoudige teeltregistratie, slimme spuitadviezen en snelle uitwisselingen in de keten. “Door de lokale data uit het netwerk van weerstations van AgroExact te integreren in CropVision, worden onze adviezen en modules nog nauwkeuriger”, aldus Leon Spätjens, Productmanager bij AgroVision. “Dit leidt tot een efficiënter gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en een verhoogde ziektepreventie. De weerdata uit het AgroExact weernetwerk onderscheiden zich in nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Voor AgroVision was het daarom een logische keuze om een slimme koppeling tussen CropVision en AgroExact te realiseren.”

Sven Boogaard, mede-oprichter van AgroExact: “Om deze reden is de samenwerking tussen AgroExact en AgroVision voor ons heel logisch. We staan dagelijks nog versteld van hoe lokaal het weer soms kan uitpakken. Wij meten dit en geven dit real-time overzichtelijk weer in onze app, zodat hierop direct ingespeeld kan worden. Door de koppeling met CropVision worden weersomstandheden automatisch bij een bespuiting vastgelegd en dit is verplicht voor de GlobalG.A.P.-certificering.”

Gratis AgroExact weerstation bij CropVision

Om snel een dicht netwerk te realiseren dat gedetailleerde en locatie-specifieke weergegevens levert, zal aan iedere bestaande of nieuwe CropVision klant 1 jaar gratis een weerstation of digitale regenmeter worden aangeboden. De eerste fase zal voor april 2024 zijn voltooid, zodat vanaf de start van het groeiseizoen van 2024 overal in België het gehele groeiseizoen van 2024 de voordelen benut kunnen worden. Meer informatie hierover vindt u op www.cropvision.be/1jaargratis of bezoek AgroVision op Agribex, hal 3 standnr 3107B.

Over AgroExact

AgroExact ondersteunt telers bij het creëren van optimale groeiomstandigheden voor een goede opbrengst met de AgroExact App. Gebruikers van de app krijgen inzicht in het lokale weer en het effect hiervan op het gewas. Om tot de meest lokale metingen te komen maakt AgroExact gebruik van een eigen meetnetwerk van weerstations die in bruikleen worden gegeven aan gebruikers van de app. In 3 jaar tijd heeft AgroExact op deze manier een netwerk opgebouwd van meer dan 600 meetlocaties in Nederland in de akkerbouw, vollegrondsgroenteteelt, fruitteelt en melkvee. Ook biedt AgroExact de mogelijkheid om bodemvochtsensoren aan de app te koppelen om zo het beregeningsmoment – en hoeveelheid nauwkeurig te bepalen. Deze oplossing werd in 2021 door de Wageningen Universiteit als beste getest in de markt en sindsdien ingezet door heel Europa.

This website uses cookies to improve your experience.