AgroVision lanceert CowVision op Agriflanders België

Vanaf voorjaar 2023 is het succesvolle online veemanagement programma CowVision ook beschikbaar voor de Belgische markt. Softwareleverancier AgroVision brengt hiermee veel gemak voor de Belgische melkveehouder. Naast een handige app voor de smartphone, is het programma sterk in de koppelingen met externe partijen. Het nieuwe CowVision programma gaat  Ceres Rundvee vervangen.

Grote voordelen melkveehouders

De melkveehouder heeft dagelijks veel te regelen. Van de registraties en controles tot het monitoren van de prestaties van de veestapel. CowVision is hier het managementprogramma voor. Met CowVision regelt de melkveehouder al zijn of haar zaken rondom de melkvee administratie snel en eenvoudig. Volledig online en alles centraal op 1 plek, direct van achter de PC of via de smartphone. De melkveehouder voert eenvoudig diergegevens in, controleert registraties en regelt automatisch de verplichtingen rondom Sanitel en CRV. Bovendien sluit CowVision aan op alle voercomputers, melkrobots en procescomputers. Ook de aansluiting op Ceres Bedrijfsboekhouding is een sterke aanvulling. Op deze manier staan alle melk- en voercijfers samen in 1 overzicht.

In de slimme cockpit ziet de melkveehouder in één oogopslag hoe de veestapel presteert, waar afwijkingen zitten en of er bijgestuurd moet worden. Met een complete set aan rapportages en analysetools, kan de melkveehouder zowel op groepsniveau als het individuele dier monitoren.

Lancering België

CowVision bestaat al enige jaren op de Nederlandse markt en vanaf 2023 is het ook geschikt voor de Belgische markt.  De klanten prijzen het systeem om de eenvoud, stabiliteit en het gemak van online werken.  Melkveehouder Wijtze Hoogeveen is daar een van. “In CowVision heb je alle informatie en systemen real-time bij elkaar waardoor het overzichtelijk is en voor iedereen simpel en doeltreffend.”

Fokko de Vries, Productmanager Melkvee van AgroVision verwacht dat ook de Belgische melkveehouder veel gemak zal ervaren van CowVision.  “De sterke functionaliteiten van Ceres Rundvee zijn behouden gebleven, zodat je kan voldoen aan alle verplichtingen rondom de melkvee-administratie. Daaraan hebben we het gemak van online werken toegevoegd, zoals een moderne app voor de smartphone en geruisloze koppelingen met voercomputers en melkrobots.”

CowVision te bekijken op AgriFlanders

Tijdens Agriflanders (12-15 januari) laat AgroVision de Belgische melkveehouder kennis maken met het CowVision programma. Op stand nr 1761 in hal 1 geeft het team van AgroVision België demonstraties van CowVision aan de bezoekers.  

Over AgroVision

AgroVision levert gespecialiseerde software voor de agrarische sector wereldwijd. Vanuit onze vestigingen in België, Nederland en Denemarken bedienen we de gehele sector van melkvee, teelt tot varkenshouderij. Duizenden agrariërs en agribusiness partijen gebruiken dagelijks de programma’s van AgroVision. In België voert AgroVision vooral de merken Ceres, CropVision, CowVision en Toppix.  Onze programma’s geven inzicht en sturing, slimme analyses en snelle uitwisseling in de keten. Bovendien helpt het de agrariër te voldoen aan alle eisen en wettelijke verplichtingen. We stellen hierbij gebruikersgemak en veiligheid altijd voorop.

This website uses cookies to improve your experience.