AgroVision realiseert handige koppeling tussen CropVision en het Kunstmestregister

Vanaf 1 januari 2021 moet elke landbouwer in Vlaanderen het kunstmestregister van de Mestbank bijhouden. Het register moet zowel informatie bevatten over de aankoop van kunstmest, als het gebruik ervan. Om het u makkelijk te maken hebben we in CropVision een koppeling gerealiseerd met de Mestbank, zodat uw kunstmestregister automatisch wordt bijgewerkt.

In CropVision legt u snel en eenvoudig uw teeltregistraties vast. Niet alleen de fyto die u op het land spuit, maar ook andere bewerkingen zoals zaaien, poten, beregening en bemesting. Bij de bemesting houdt u uw verbruik en de aan- en afvoer van al uw bemestingen bij. Dit geldt voor dierlijke -, organische – en kunstmest. Via een handige link wordt het kunstmestregister van de Mestbank automatisch bijgewerkt. Dat werkt lekker snel!

Het kunstmestregister van de Mestbank Vlaanderen vraagt informatie over zowel de aankoop van kunstmest, als het gebruik ervan. Het gaat dus eigenlijk over twee registers:

  • aankoopregister: welke kunstmest (naam, samenstelling, hoeveelheid)  wanneer (leveringsdatum) bij welke leverancier (naam, ondernemingsnummer, vestigingsadres) werd aangekocht.
  • gebruiksregisterwelke kunstmest (naam, samenstelling, hoeveelheid) wanneer (datum van de bemesting) op welk perceel (perceelsnummer en jaar Verzamelaanvraag, naam perceel, oppervlakte, teelt op het moment van de bemesting) gebruikt is. 


In CropVision registreert u per perceel het verbruik van de mest. Bij het voorraadbeheer houdt u de aan- en afvoer bij. Alle informatie die u vastlegt correspondeert met de gevraagde informatie van het Kunstmestregister. In enkele stappen stuurt u de informatie vanuit CropVision naar de Mestbank Vlaanderen, zodat het kunstmestregister automatisch wordt bijgewerkt. Het dubbel overtikken van gegevens is hiermee verleden tijd. Dat scheelt veel administratieve rompslomp.

 

This website uses cookies to improve your experience.