CowManager lanceert nieuwe module voeding

Afgelopen week lanceerde CowManager een vernieuwde module Voeding die gedetailleerd inzicht biedt in het voer- en transitiemanagement op melkveebedrijven. De module is uitgebreid met overzichtelijke grafieken en gebruiksvriendelijke vergelijkingsfunctionaliteit. Tijdige attenties voor koeien die groot risico lopen ziek te worden na afkalven, hittestress, lage voeropname en groepsgezondheid helpen de melkveehouder aandacht te hebben daar waar dat het meest nodig is. Deze inzichten maken het de melkveehouder mogelijk om het meer preventief, proactief en precies te werken. Het gebruik ervan resulteert in een betere koe gezondheid en een productievere veestapel.
 

Koen van Meurs, hoofd R&D bij CowManager, legt uit: “Het rantsoen van koeien is van grote invloed op de prestaties van de veestapel. Echter zijn voerkosten ook de hoogste variabele kosten op melkveebedrijven. Het hebben van de juiste inzichten om data gedreven beslissingen te nemen op het gebied van voer- en transitiemanagement is de sleutel tot een succesvol en winstgevend melkveebedrijf. Machine learning-technologie heeft ons geholpen deze inzichten te creëren op basis van gedrag- en temperatuurgegevens welke we van honderdduizenden koeien wereldwijd hebben verzameld.”

Wereldwijd klantenpanel

De module Voeding is ontwikkeld met behulp van melkveehouders en voeradviseurs in ons wereldwijde klantenpanel. Jos Steenbekkers, melkveehouder in Dronten en lid van het CowManager klantenpanel verteld over zijn ervaringen: “De transitieperiode is ontzettend belangrijk voor de prestaties van de koe gedurende lactatie. De inzichten en attenties die CowManager geeft voor deze periode bevestigen steeds dat als je hier succesvol in bent, je koeien minder ziek, sneller drachtig zijn en meer melk geven.”

Preventief werken

Bijna 75% van de ziektegevallen bij melkkoeien komen voort uit de transitieperiode. Tot voor kort kon je je niet voorstellen dat je de koeien die ziek worden al in beeld hebt voordat ze daadwerkelijk ziek zijn. Vandaag is dit de werkelijkheid geworden. Droge koeien met een verminderd vreet- en herkauwgedrag zullen worden aangegeven als risico lopend om ziek te worden na afkalven. Vroegtijdig ingrijpen voorkomt verliezen en resulteert in een gezondere veestapel. Alle attenties binnen de module Voeding zijn ontwikkeld om preventief te kunnen werken.

Geoptimaliseerd voermanagement

De module Voeding biedt gemakkelijk te lezen grafieken welke volledig inzicht geven in vreten, herkauwen, en activiteit van elke groep koeien. De vergelijkingsfunctie maakt het vergelijken van bepaalde groepen of perioden zeer eenvoudig. Melkveehouders en voeradviseurs kunnen het effect van rantsoenwijzigingen en voermanagement op een feitelijke en snelle manier kunnen beoordelen. De module Voeding biedt melkveehouders alle tools om het voer- en transitiemanagement naar een hoger niveau te brengen. Meer controle en volledig inzicht zal melkveehouders helpen de doelen te bereiken die zij voor hun veestapel hebben gesteld met een betere vruchtbaarheidsresultaten, gezondere koeien en lagere voerkosten.

Over CowManager

Duizenden melkveehouders in meer dan 40 landen vertrouwen al op CowManager’s gebruiksvriendelijke oor sensor, welke helpt hun veestapel te managen. Het systeem van CowManager monitort elke koe 24/7, het is een extra paar ogen in de stal. Deze waardevolle management tool toont real-time attenties via makkelijk te lezen en gekleurde gedragsgrafieken op je smartphone of computer. CowManager monitort gezondheid, vruchtbaarheid, voeding en locatie met indrukwekkende nauwkeurigheid.

Benieuwd? naar CowManager

Vraag een adviesgesprek aan of bel direct 0570 664 115

AgroVision is dealer van CowManager

AgroVision is dealer van het CowManager systeem voor Nederland en Vlaanderen en neemt zowel Sales als Support voor haar rekening.

Uitwisseling met CowVision

Door de koppeling tussen CowManager en CowVision (en Comru) komt relevante informatie uit CowVision direct beschikbaar bij de CowManager-alerts, bijvoorbeeld afkalfdatum, vorige tochtdatum of inseminatiedatum. Dat maakt een snellere diagnose mogelijk. Andersom ziet u de CowManager attenties terug in de CowVision overzichten.  In één overzicht ziet u welke koeien tochtig zijn en welke ziek.

Heeft u interesse in CowManager? 
Neem direct contact met ons op via het contactformulier of bel 0570 664 115.

This website uses cookies to improve your experience.