De situatie rondom Phytophthora is nog steeds zorgwekkend, aanpak komt nauw

De situatie rondom Phytophtora is nog steeds zeer zorgwekkend. En de huidige situatie maakt het extra complex. Een bijzonder nat voorjaar, slecht berijdbare percelen en de eerste aantastingen in het veld! De aanpak komt nauw. We raden u met klem aan om het ziekteadvies van CropVision Prophy te raadplegen voor inzicht in infectiekansen en spuitadvies op maat.

Start met ziektebestrijding zodra het kan

We raden u aan om zodra het kan, in de aardappelen die boven staan, een ziektebestrijding uit te voeren. Is het gewas al enige dagen onbeschermd, neem dan Cymoxanil en/of Propamocarb op in uw tankmix. Houd een kort interval van rond de vijf dagen aan bij de huidige snelle groei. Wissel middelen met verschillende werkingsmechanismen af om resistentie ontwikkeling te voorkomen. Het ziekteadvies in CropVision Prophy of Uien ondersteunt u bij de gewasbescherming. We adviseren u deze module te gebruiken.

Inzicht en advies met Prophy en Uien

Met het ziekteadvies van CropVision Prophy of Uien heeft u inzicht in de infectiekansen en krijgt u advies om tijdig uw gewas te beschermen. Wilt u de rest van het seizoen ervaring opdoen met Prophy of Uien dan kan dat voor € 395,- inclusief CropVision Meteo. Maakt u al gebruik van Meteo dan betaalt u slechts € 230,- voor het advies in aardappelen of uien.

We wensen u succes met de ziektebestrijding in dit bijzondere voorjaar.

Meer informatie? CropVision Adviessystemen

Vul dan het onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op

This website uses cookies to improve your experience.