CropVision Mineralenplanner binnenkort beschikbaar

In de loop van het voorjaar komt de Mineralenplanner in CropVision beschikbaar. Met behulp van deze module kunt u in één oogopslag zien welke beschikbare gebruiksruimte u heeft op uw bedrijf.

 

Strenge mineraalnormen

We hebben gezien dat veel telers behoefte hebben aan de Mineralenplanner, want de regels rondom het meststoffengebruik worden steeds meer aangehaald. De normen waaraan we moeten voldoen zijn scherp en de berekening is niet altijd even makkelijk; deze moet gebaseerd zijn op de resultaten van recent grondonderzoek, grondsoort, de omvang van de percelen en de gewassen en is dus voor iedere teler verschillend.

De CropVision Mineralenplanner berekent de beschikbare ruimte met deze variabelen exact voor u uit. U weet zo voor elke teelt exact wat de gebruiksruimtes voor dierlijke mest, stikstof en fosfaat zijn. Het totaal van alle teelten samen geeft de gebruiksruimte voor uw totale bedrijf.


Hoeveel ruimte al verbruikt?

Aan de hand van de registraties van reeds uitgevoerde bemestingen, berekent de Mineralenplanner vervolgens hoeveel van deze beschikbare gebruiksruimtes reeds gebruikt is. Op elk moment tijdens het groeiseizoen kunt u aan de hand van de nog resterende gebruiksruimte zien hoeveel dierlijke mest, stikstof en/of fosfaat u nog kunt bemesten. Zodra de module beschikbaar is, ontvangt u van ons bericht. 


Een preview van de Mineralenplanner


Opvolger van Comwaes / CROP Mineralenplanner 

Voor gebruikers die nog gebruik maken van Comwaes of CROP; de CropVision Mineralenplanner is de opvolger van zowel de Comwaes Technische overzichten als de CROP Mineralenplanner. 

 

Heeft u vragen?

Neem contact met ons via het contactformulier of bel 0570 664 115

This website uses cookies to improve your experience.