Webinar: ‘Optimale inzet middelen dankzij gebruik van lokale weerdata’

Hoe grilliger het weer, hoe groter de ziektedruk van locatie tot locatie kan verschillen. Dit vraagt extra aandacht om op de juiste momenten het gewas beschermd te houden. Het ene moment kan je besparen, het andere moment vraagt sneller ingrijpen met bestrijding. Het gebruik van lokale weerdata in een adviessysteem helpt bij een effectieve aanpak van gewasziekten zoals Phytophthora, Alternaria, Bladvlekkenziekte of Valse Meeldauw.

AgroVision en AgroExact nodigen telers, landbouwadviseurs en geïnteresseerden uit voor de gratis webinar ‘Optimale inzet van middelen dankzij gebruik van lokale weerdata’ op donderdag 25 mei a.s. om 15.30 uur.

Wilt u deelnemen? Meld u dan hier aan

Tijdens deze webinar van circa 45 minuten nemen Kees Vogelaar (teeltspecialist bij AgroVision) en Niek van Andel (meteoroloog bij AgroExact) u mee in de actuele ontwikkelingen van klimaat, gewasbescherming en adviessystemen met lokale weerdata. Ook de veranderingen in middelkeuze en resistentie-ontwikkeling van Phytophthora komen aan bod. Hoe krijgt u beter inzicht in ziektedruk en infectiekans? Wat is de toegevoegde waarde van een adviessysteem met lokale weerdata.

CropVision en AgroExact weerstations

Sinds vorig teeltseizoen kunnen de weerstations van AgroExact aangesloten worden op de adviessystemen van CropVision. Het teeltprogramma CropVision van AgroVision gebruikt de lokale weerdata voor inzicht in ziektedruk en infectiekans. U krijgt een spuitadvies op maat gebaseerd op lokale weersgegevens. De oplossing van AgroExact scoorde een 9,2 in een vergelijkingsonderzoek van de WUR.

Aanmelden

U kunt u nu aanmelden voor deze webinar op donderdag 25 mei om 15:30 uur. Aanmelden is kosteloos en vrijblijvend.

This website uses cookies to improve your experience.